Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα επείγοντα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α' ΔΙΔΕ Αθήνας


ΘέμαΝα αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας.
Στο ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας φοιτούν 13 κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες.
Το μαθητικό δυναμικό είναι σταθερό ή / και αυξανόμενο, το σχολείο είναι «δίγλωσσο» (σημ. λόγω της απασχόλησης σε αυτό κωφών και χρησιμοποιούντων τη νοηματική εκπαιδευτικών), ενώ άλλη αντίστοιχη δομή δεν υπάρχει στην Αθήνα.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο είναι οξυμένα.
Συγκεκριμένα:
Δεν υπάρχει καμία οργανική θέση στο σχολείο και σε αυτό υπηρετούν 5 αναπληρωτές και 6 αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Αυτό σε δομές όπως το ΕΕΕΕΚ Κωφών είναι αντιπαιδαγωγικό, μιας και οι μαθητές έχουν ανάγκη από σταθερή σχέση με τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.
Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτή (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό – ΕΕΠ) κάτι που στις συγκεκριμένες συνθήκες είναι επείγουσα ανάγκη, όπως είναι προφανές.
Η απουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ειδικότητες ψυχολόγου και νοσηλευτή, καθιστά αδύνατη τη συμπλήρωση της διεπιστημονικής ομάδας υποστήριξης των μαθητών (υπάρχει μόνο αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός).
Στις 17 Μάρτη τελειώνει η 8μηνη σύμβαση (μέσω ΟΑΕΔ) μίας σχολικής βοηθού που υπηρετεί ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) στο σχολείο, με αποτέλεσμα αντί να καλύπτονται τα κενά να ανακύπτουν και νέα.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι θα κάνουν ώστε:
Να προχωρήσει η προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που αφορούν το σχολείο σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ και η κάλυψή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να υπάρξουν σύγχρονες και εκπαιδευτικά λειτουργικές σχολικές, αθλητικές, υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές που έχουν ανάγκη οι μαθητές.
Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης
Λιάνα Κανέλλη
Διαμάντω Μανωλάκου