Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018


16 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και Συμμετέχουμε στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗTHΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Όλοι στην Πανεκπαιδευτική Απεργία (3ωρη στάση από την Ομοσπονδία + 3ωρη κάθε Σωματείο) την Παρασκευή 16 Μάρτη και στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας 13.00!
Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των χιλιάδων μόνιμων και αναπληρωτών συναδέλφων που βγήκαν στο δρόμο στις συγκεντρώσεις στις 2 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα!
Καταγγέλλουμε την άγρια επιχείρηση καταστολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έξω από το Υπουργείο Παιδείας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο συναδέλφων αναπληρωτών.
Δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας:
·         Εδώ και τώρα μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα 25.000 χιλιάδες κενά στα σχολεία.
·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου, δε δεχόμαστε κριτήρια στις προσλήψεις, που θα οδηγούν σε απολύσεις και κλοπή ετών προϋπηρεσίας.
·         Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών
Τώρα είναι ώρα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στο σύνολο αυτής της πολιτικής, ώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!
-Καλούμε συλλόγους και ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 16 Μάρτη, να αποφασίσουν στάσεις εργασίας συμπληρωματικά με τη στάση των Ομοσπονδιών, για τη μαζικότερη συμμετοχή στην κινητοποίηση.
-Παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση- κάνουμε συσκέψεις με μόνιμους και αναπληρωτές συναδέλφους για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε  τον αγώνα μας, ζητάμε από τους συλλόγους μας να βάλουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των συναδέλφων από όλες τις πόλεις στο υπουργείο Παιδείας.
Η οργάνωση της πάλης πρέπει να πέσει στις πλάτες των συλλόγων και των ΕΛΜΕ, σε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές! Καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές παρατάξεις στη ΔΟΕ, που έχουμε πείρα από τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα - καταψήφισαν την πρόταση για 24ωρη απεργία, συζητούν για κριτήρια-δηλαδή για το ποιος θα απολυθεί, δεν κάνουν καμία προσπάθεια προετοιμασίας των κινητοποιήσεων.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συσπειρωνόμαστε όλοι
στα σωματεία μας!
Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε τον αγώνα-Περνάμε στην αντεπίθεση!
Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη!